BIATest testzsír analízis

A mérleg csak a testsúlyt mutatja, a BIA mérés (Bioelektromos Impedancia Analízis) testösszetétel mérés, amely megállapítja a szervezet összetevőinek arányát. Időpont egyeztetés céljából hívjon minket hétköznap 10 - 18 óráig a +36-20-985-8959-es telefonon.

BIA-mérés

Tudja Ön, hogy a mérleg csak a féligazságot mutatja?

Tudja Ön, hogy a fürdőszobai „zsírmérleg” nem tud zsírt mérni? 

Tudja Ön, hogy még egy orvos-diagnosztikai műszerrel, a bio-impedancia analizátorral (BIA) sem lehet zsírt mérni?

...akkor mivel lehet? 
Egy konyhai mérleggel, ha ráteszünk egy darabot…

Kezdjük a mérleggel!
Mit mutat a mérleg? Természetesen a testsúlyt. De azt nem, hogy a szervezetünk mennyi zsírból, izomból, vízből áll. Pedig jó volna tudni.

A közhiedelemmel ellentétben élő emberen nem lehet zsírt mérni, még zsírmérleggel sem!
Különböző adatokból következtetni lehet csak, hogy mennyi a szervezetünk zsírtartalma.
A zsírmérleg adatai azért közelítenek a valósághoz, de ezek az eredmények felületesek és nem adnak pontos képet szervezetünk összetételéről.

Szervezetünk összetételében azonban nem is csak a zsír mennyisége érdekes, az izomzaté és a vízé is.

Mi a BIA-mérőműszer és mi a bio-impedancia analízis?

insumed-video

 

A szervezet összetételéről a leggyorsabban és legegyszerűbben BIA-méréssel szerezhetünk pontos információt. Az INSUMED tanácsadó orvosok egy speciális, rendkívül érzékeny és ezért nagyon pontosan dolgozó orvosi műszert, az AKERN 101 nevű műszert használnak a mérésre.

 Az első alkalommal végzett állapotfelmérés után folyamatosan követhetjük, mi és hogyan változik a szervezetben. A grafikus ábrákon látható a cél, hogy az izomzat megtartása melletti zsírfogyás hogyan valósul meg. Ha ugyanis zsírból történik a fogyás, akkor nem lesz jojó-effektus, tehát meg is tudjuk tartani az eredményt.  

A méréshez körülbelül öt percre le kell feküdni egy ágyra. Ez alatt kiegyenlítődnek a szervezetünk vízterei a fej és a láb között. Az orvos a kéz- és a lábfejre két-két elektródát ragaszt, amelyeket mérőkábel segítségével összeköt a műszerrel. A néhány pillanat múlva megjelenő elektromos jeleket a számítógépes program értelmezhető adatokká alakítja.

 A BIA-mérés megmutatja, hogy mennyi a szervezet:
- zsírtartalma,
- zsírmentes állománya,
- izomállománya,
- sejtközötti állománya,
- a szervezet teljes folyadéktartalma,
- a sejten belüli folyadéktartalma,
- a sejten kívüli folyadéktartalma,
- a szervezet alapanyagcseréje.

A mérési eredményből megtudhatjuk, hogy a szervezetünkben egészséges vagy kóros a zsír–izom–víz egymáshoz viszonyított aránya.

Az INSUMED orvosa a BIA-mérés eredménye alapján személyre szóló tanácsokat tud adni táplálkozásával, életmódjával kapcsolatban. 

Az emberi szervezet – biológiailag - alapvetően mindenkinél egyformán működik, mégis vannak apró eltérések, amelyeknek nagy lehet a jelentősége egy diétaterápia során, ezért szükségszerű a személyre szabott fogyókúrás terápia.
Minden diéta beavatkozik a szervezetünk anyagcseréjébe, ami komoly dolog, orvosi felügyeletet igényel.

A rendszeres mérésnek köszönhetően INSUMED orvosa pontosan látja, hogy ha az INSUMED terápia hatására a testsúlya csökken, akkor vajon miből fogy? 
Zsírból? Vízből? Netán izomból? 
Ha az izomzata fogyna, akkor ezt étkezési tanácsokkal és a megfelelő INSUMED tápszerekkel tudja korrigálni. 

Az INSUMED személyre szabott fogyókúrás terápia lényege, hogy a zsírégetés mellett megmaradjon az izomzatunk. Ha testsúlya csökken és az izomállománya stabil, akkor csak zsírból és vízből fogy.

Az INSUMED fogyókúra sikerének egyik alapja a rendszeres BIA-mérés és az azt követő táplálkozási tanácsadás. Ezért ez MÁS, mint a többi fogyókúra, sőt nem is fogyókúráról beszélünk, hanem diétaterápiáról. 

A BIA-mérést hetente-kéthetente kell elvégezni, azért, hogy  a szervezet összetételének változásairól mindig aktuális képet kapjunk és a táplálkozási, életmódbeli hibákat időben ki tudjuk javítani.
 

 

 

 

 
 

Szolgáltatásaink

 • Sebészet
 • Gyermeksebészet
 • Gyermekurológia
 • Belgyógyászat
 • Diabetológia
 • Kardiológia
 • Ortopédia
 • Neurológia
 • Csecsemőgyógyászat
 • Gyermekgyógyászat
 • Urológia
 • Tüdőgyógyászat
 • Ultrahang
 • InsuMed fogyókúra
 • MSAS Biorezinanciás állapotfelmérés