Kardiológia magánrendelés, Tatabánya

Időpont egyeztetés, felvilágosítás céljából hívjon minket hétköznap 10 - 18 óráig a +36-20-985-8959-es telefonon
szívritmuszavar kezelése

Szabálytalan szívverés időnként a legtöbb embernél kialakulhat ilyenkor érezhetjük úgy, hogy szívünk egy ütést kihagyott vagy össze-vissza ver. Az arrhythmiák általában veszélytelenek, de vannak olyan formái, amik súlyos tüneteket okozhatnak, sőt néha az életet veszélyeztethetik.
Bővebben...
szívritmuszavar előjelei

Sokszor nem jár olyan drámai tünetekkel a szívinfarktus mint, ahogy azt előzetesen gondoljuk. A  tünetek sokszor nem jelentkeznek és egyáltalán nem észlelhetőek! A szívizom egy részének elpusztulása a vérellátás elégtelenné válása miatt alakul ki a szívinfarktus. Szemben az agyi infarktussal (stroke), amely lehet vértelen és vérzéses, a szívinfarktus vértelen (ischaemiás), vagyis kialakulásakor egy véralvadék hirtelen elzár vagy erősen beszűkít egy artériát a szívben.
Bővebben...
szexuális élet  szívinfarktus után

A szívinfarktuson átesni félelmetes élmény. Még akkor is, ha az orvosa azt mondja, minden rendben van, nem csoda, ha fél. A félelem azonban csak az egyike azoknak az érzelmeknek, amiket Ön és családja megtapasztalhat.

Bővebben...
szívinfarktus után

A szívinfarktus korunk gyakori, életet veszélyeztető betegsége, mely sajnos sok aktív korú embert érint, akiknek minél hamarabb vissza kell térniük a munka világába. Az idősebb emberek minél teljesebb gyógyulása is nagyon fontos, hiszen nem mindegy, hogy a beteg önállóan tudja-e folytatni addigi életét, vagy mások segítségére szorul.

Bővebben...
magas vérnyomás

A magas vérnyomás (hipertónia) a kardiovaszkuláris rendszer megbetegedése. A magasvérnyomás-betegség sokakat érint, főleg az iparosodott országokban. A hipertónia kialakulásának esélye nő a korral. Jóllehet, a magasvérnyomás-betegség a fiatalok esetében is kialakulhat. A hipertóniát hormonális szinten az adrenalin is kiválthatja és a noradrenalin is, de vesebetegség és gyógyszerek is okozhatják.
Bővebben...
szívinfarktus

A szív- és érrendszeri betegségek közül az egyik legsúlyosabb, az életet közvetlenül veszélyeztető szívinfarktus. Az időtényezőnek döntő szerepe van az életkilátások tekintetében: amennyiben a beteg a panaszok jelentkezésétől számított három órán belül megfelelő ellátásban részesül, a sérült szívizom jelentős részét meg tudják menteni az orvosok.
Bővebben...