Tudástár

Időpont egyeztetés, felvilágosítás céljából hívjon minket hétköznap 10 - 18 óráig a +36-20-985-8959-es telefonon

A migrén

A fejfájás egyik speciális változata a migrén. A népesség 10%-a szenved ebben a betegségben. A nőket háromszor gyakoribban érinti, mint a férfiakat. A fejféjás avagy a migrén tünetei: hányinger, hányás,féloldali fejfájás, fény illetve hangérzékenység, mozgás hatására a fájdalom erősödik.

A roham eltarthat 1 órán keresztül, de akár 3 napig is húzódhat. Ez az időtartam a gyerekeknél valamivel kevesebb ideig tart és általában náluk a fájdalom kétoldali(homlok,halánték)

Kezelése: A migrénes roham megszüntetèsére ma már nagyszerű gyógyszerek állnak rendelkezésre, amit kizárólag szakorvos írhat fel, és az ára is elég borsos.  Ezek általában tabletta,orrspray,injekció formájában éhetők el.

Ha nem rendelkezünk speciális gyógyszerrel, ez esetben fejfájáscsillapítót alkalmazzunk. Lehetőség szerint vonuljunk egy sötét csendes szobába ahol tudunk pihenni,aludni. A hidegvizes borogatás és a halánték masszírozása is sokat segíthet. Próbáljunk meg sok folyadékot inni vagy akár kávét.

Ha a panaszok súlyosbodnak(pl.:láz,bénulás,tarkómerevség) vagy bármi olyat tapasztalunk ami szokatlan sürgősen kérjünk orvosi segítséget!