Tüdőgyógyászat magánrendelés, Tatabánya

Időpont egyeztetés, felvilágosítás céljából hívjon minket hétköznap 10 - 18 óráig a +36-20-985-8959-es telefonon
tüdőrákra hajlamosító tényezők

A tüdőrákos megbetegedés közel 90 százalékáért a dohányzás felelős, ráadásul a tüdőrák kialakulásának a kockázata egyenes arányban áll az elszívott cigaretták számával és a dohányzás időtartamával. Tehát nem hangsúlyozható eléggé a dohányzásról való leszokás szerepe a tüdőrák kialakulásának a csökkentésében.

Bővebben...
asztma és tünetei

A legtöbb asztmás roham előtt bevezető, figyelmeztető tünetek alakulnak ki. Ezeknek a felismerése és a tünetek korai kezelése megelőzheti a roham teljes kifejlődését, illetve a további állapotromlást megakadályozhatja. A mai napig is vita tárgyát képezi, hogy az asztma tünetegyüttes vagy betegség. Mivel az asztma tüneteit - a rohamszerű nehézlégzést, a száraz köhögést, a szorító mellkasi nehézséget - kiválthatják ismert allergének, fizikai terhelés, légúti fertőzések, foglalkozási érzékenyítő anyagok, aszpirin és számtalan más ismert és ismeretlen ok, szerencsésebb tünetegyüttesként beszélni az asztmáról.

Bővebben...
köhögés okai

A köhögés soha nem normális állapot, annak mindig oka van, amit fel kell deríteni: ez lehet banális ok, mint a megfázás, de állhat komolyabb betegség is a háttérben. A köhögés maga nem betegség, hanem tünet: akkor keletkezik, amikor a tüdőből zárt hangrés mellett, a légzőizmok erőteljes összehúzódása során nagy mennyiségű levegő nagy sebességgel áramlik ki.

Bővebben...
allergiavizsgálat

Allergiának azt nevezzük, amikor a szervezet immunrendszere kórosan reagál általában ártalmatlan anyagokra (allergénekre). Az allergia legtöbbször nem a növények, pollenek, poratkák miatt alakul ki, hanem attól, hogy a legyengült immunrendszer önmaga ellen fordul, saját sejtjeit félreismeri, „ellenségnek” tekinti.
Bővebben...
nehézlégzés, légszomj

Nehézlégzés: Leggyakrabban ez készteti az egyént arra, hogy orvoshoz forduljon. Normális körülmények között a légzést nem érzékeljük, a légzés szubjektív megélése a légszomj érzetét kelti. Nehézlégzés esetén a beteg nehezen, erőlködve, a légzési segédizmok igénybevételével lélegzik.
Bővebben...
Tüdőrák megelőzése

Napjainkban egyre több szó esik a daganatos megbetegedésekről, azonban a leggyakoribb típust, a tüdő daganatos elváltozásait még mindig a némaság fala veszi körül. Pedig hazánkban a daganatos megbetegedések között a tüdőrák a vezető halál ok.
Bővebben...