Tudástár

Időpont egyeztetés, felvilágosítás céljából hívjon minket hétköznap 10 - 18 óráig a +36-20-985-8959-es telefonon
köldöksérv

A köldöksérv tünete a köldök területén növekvő duzzanat, ami elkezd panaszokat okozni. Fájdalom kezdetben nem feltétlenül jelentkezik, de kellemetlenségérzés, diszkomfortérzet mindenképpen. Maga a sérv mindig jól látható és elég könnyen felismerhető, mivel eleinte fekvő helyzetben mindenképpen eltűnik.

Bővebben...
gyermekkori fitymaletapadás

A fiúcsecsemők 80%-nak 6hónapos kora korig a fityma nem húzható vissza. 1éves korukra már csak 20%-ot érint a letapadás. Ezzel a problémával 2 éves korig nem kell foglalkozni, mivel magától megoldódhat.

Bővebben...
kisbaba helyes táplálása

A kisbabák számára a legmegfelelőbb élelem az anyatej.  Az anyatejben található enzimek segítik az emésztést, ráadásul biológiai és érzelmi hatást gyakorol a baba és az édesanya kapcsolatára.

Bővebben...
koraszülött kisbaba gondviselése

A 36. hétnél korábban született gyermekeket nevezzük koraszülötteknek. A születési súly e szempontból nem mérvadó: lehet valaki időre született, de ha a súlya nem éri el az előírt 2500 grammot, azt méhen belül sorvadtnak nevezzük. Fokozott gondoskodást, ápolást, odafigyelést igényeinek ezek a kis súlyú újszülöttek is.
Bővebben...