Neurológia magánrendelés, Tatabánya

Időpont egyeztetés, felvilágosítás céljából hívjon minket hétköznap 10 - 18 óráig a +36-20-985-8959-es telefonon
stroke korai jelei

Számos esetben a strok -ot egy átmeneti agyi keringési zavar előzi meg. Sok beteg nem veszi ezeket a tüneteket komolyan mert a panaszok 24 órán belül megszűnnek. Pedig nagy esélyel ez egy strok - ot megelőző tünetegyüttes. 
Bővebben...
A zsibbadás okai

A zsibbadásnak sok oka lehet, az okok között vannak teljesen ártalmatlanok is. Viszont a zsibbadásos tünetek között súlyos neurológiai betegségek is állhatnak. Zsibbadás az idegek átmeneti, gyulladás okozta ingerlése miatt is kialakulhat.

Bővebben...
A fejfájás okairól bővebben

Hazánkban a Magyar Fejfájás Társaság szerint több mint egymillió ember szenved visszatérő fejfájástól vagy migréntől. Ez borzasztóan magas szám. Elsődleges fejfájás: Azt nevezzük elsődleges fejfájásnak mikor a panaszok kiváltó oka nem valamilyen más betegség, ezt akár nevezhetnék népbetegségnek is.

Bővebben...
A migrénről részletesebben

A fejfájás egyik speciális változata a migrén. A népesség 10%-a szenved ebben a betegségben. A nőket háromszor gyakoribban érinti, mint a férfiakat. A fejféjás avagy a migrén tünetei: hányinger, hányás,féloldali fejfájás, fény illetve hangérzékenység, mozgás hatására a fájdalom erősödik.

Bővebben...
doppler vizsgálat

Ez az eljárás annyiban különbözik a "sima" nyaki ér ultrahang  vizsgálattól, hogy az erekben áramló vér irányát és sebességét is érzékeli. Maga a vizsgálat abszolút fájdalommentes. Úgy kell elképzelni, mint egy hasi ultrahangot csak ez esetben a zselés anyag nem a hasra hanem a nyakra kerül.

Bővebben...
szédülés okai

A szédülés a leggyakoribb panasz amivel orvoshoz fordulunk. Kiváltó oka lehet: bizonyos gyógyszerek szedése, daganat, agyrázkódás. Akiknèl jelentkezik ez a kellemtlen tünet, mihamarabb forduljanak orvoshoz, hogy minnèl elöbb fény derüljön a kiváltó okra és hogy a kezelést megkezdhessék.

Bővebben...